Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Lion bez pieczenia
Ryż wymieszać w misce z masą kajmakową oraz połową orzeszków ziemnych. Blaszkę o wymiarach 25x35 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Ułożyć pierwszą warstwę herbatników a następnie przygotowaną masą z ryżem preparowanym. Całość rozsmarowujemy po całej blaszce, mocno dociskając łyżka.
Układamy kolejną warstwę herbatników dociskając do masy z ryżu preparowanego.
Żelatynę zalać wodą i odstawić na 10 minut do napęcznienia. Następnie podgrzać w rondelku tylko do rozpuszczenia. Żelatyna nie może się zagotować bo straci swoje właściwości.
Do osobnej miski wlewamy śmietankę, dodajemy mascarpone, cukier puder i miksujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji masy. Na koniec cały czas miksując wlewamy przestudzoną ale cały czas płyną żelatynę.
Gotową masę przekładamy na herbatniki i rozsmarowujemy.
Na koniec ciasto posypujemy pozostałą częścią orzeszków oraz pokrojonym drobno batonikiem Lion.
Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Smacznego!
gdy zostaną nam białka po faworkach można zrobić takie oto ciasto :))
Odsłon: 34091
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 18
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 228
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 55
Doskonały dodatek do dań głównych. Można łączyć je z pieczonym mięsem, warzy...
Odsłon: 85
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 18
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 228
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 55
Doskonały dodatek do dań głównych. Można łączyć je z pieczonym mięsem, warzy...
Odsłon: 85
Składniki
Ryż wymieszać w misce z masą kajmakową oraz połową orzeszków ziemnych. Blaszkę o wymiarach 25x35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć pierwszą warstwę herbatników a następnie przygotowaną masą z ryżem preparowanym. Całość rozsmarowujemy po całej blaszce, mocno dociskając łyżka. Układamy kolejną warstwę herbatników dociskając do masy z ryżu preparowanego. Żelatynę zalać wodą i odstawić na 10 minut do napęcznienia. Następnie podgrzać w rondelku tylko do rozpuszczenia. Żelatyna nie może się zagotować bo straci swoje właściwości. Do osobnej miski wlewamy śmietankę, dodajemy mascarpone, cukier puder i miksujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji masy. Na koniec cały czas miksując wlewamy przestudzoną ale cały czas płyną żelatynę. Gotową masę przekładamy na herbatniki i rozsmarowujemy. Na koniec ciasto posypujemy pozostałą częścią orzeszków oraz pokrojonym drobno batonikiem Lion. Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Fale Dunaju
Desery
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Desery
Proste ciasto z owocami
Desery
Jagodzianki
Fale Dunaju
Pyszne ciasto o pięknej nazwie Fale Dunaju
Odsłon: 86
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 115