Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto makowe z galaretką i biszkoptami- uwielbiam je!
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23018
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 939
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104821
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23018
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 939
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104821
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Składniki
Ciasto: Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami, dodajemy miód, mak i ucieramy jeszcze z 10 minut. Następnie dodajemy kakao, sodę, cynamon i mąkę pszenną i ubita pianę z białek. Delikatnie mieszamy, wykładamy na foremkę 25/36, pieczmy około 50 minut w 180 stopniach. Chłodny przekrawamy na pół.
Masa budyniowa: W pół szklanki mleka rozpuszczamy mąki, resztę zagotowujemy z cukrem. Na gotujące się mleko wlewamy mąki i gotujemy mieszając aż do zgęstnienia. Studzimy. Łączymy z utartą margaryną.
Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Wylewamy do naczynia prostokątnego (najlepiej takiego wysokości leżącego biszkopta) aż do zastygnięcia, następnie kroimy w paski. Przełożenie ciasta: Ciasto- połowa masy budyniowej- biszkopty układamy rzędami, a w przerwy między nimi dajemy paski galaretki- reszta masy- ciasto- polewa.