Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto makowe z galaretką i biszkoptami- uwielbiam je!
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 674
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 65
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 228
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 278
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1058
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 674
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 65
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 228
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 278
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1058
Składniki
Ciasto: Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami, dodajemy miód, mak i ucieramy jeszcze z 10 minut. Następnie dodajemy kakao, sodę, cynamon i mąkę pszenną i ubita pianę z białek. Delikatnie mieszamy, wykładamy na foremkę 25/36, pieczmy około 50 minut w 180 stopniach. Chłodny przekrawamy na pół.
Masa budyniowa: W pół szklanki mleka rozpuszczamy mąki, resztę zagotowujemy z cukrem. Na gotujące się mleko wlewamy mąki i gotujemy mieszając aż do zgęstnienia. Studzimy. Łączymy z utartą margaryną.
Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Wylewamy do naczynia prostokątnego (najlepiej takiego wysokości leżącego biszkopta) aż do zastygnięcia, następnie kroimy w paski. Przełożenie ciasta: Ciasto- połowa masy budyniowej- biszkopty układamy rzędami, a w przerwy między nimi dajemy paski galaretki- reszta masy- ciasto- polewa.