Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i pyszne ciasto. Idealne na Boże Narodzenie.
Masę makową wymieszać z proszkiem do pieczenia i mąką. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na pianę, a żółtka utrzeć. Do żółtek dodać masę makową i zmiksować. Na koniec dodać pianę z białek i miksować do momentu połączenia się z pozostałymi składnikami. Masę podzielić na dwie części i przelać do foremek o średnicy 26 cm wyłożonych papierem do pieczenia. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudzić.
Do gorącej herbaty dodać likier, wymieszać i odstawić do ostudzenia. Śmietanę ubić, dodać mascarpone oraz cukier i ponownie zmiksować. Na koniec dodać śmietan – fix i zmiksować.
Na talerzu położyć pierwszy blat, nasączyć połową ponczu i wyłożyć 1/3 kremu. Następnie rozsmarować dżem i ponownie wyłożyć 1/3 kremu. Położyć drugi blat makowy który nasączyć resztą ponczu. Wierzch i boki pokryć kremem. Schłodzić.
Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, dodać mleko i rozpuścić. Ostudzona polewą posmarować wierzch ciasta. Udekorować ciastkami i groszkami.
Pyszna, zdrowa i orzeźwiająca lemoniada świetnie gasi pragnienie w upalne dni.
Odsłon: 260
Deser dla Korposzczurów:). Orzeźwia, pobudza, odrywa od korpocodzienności, od...
Odsłon: 45
Pyszna, zdrowa i orzeźwiająca lemoniada świetnie gasi pragnienie w upalne dni.
Odsłon: 260
Deser dla Korposzczurów:). Orzeźwia, pobudza, odrywa od korpocodzienności, od...
Odsłon: 45
Składniki
Masę makową wymieszać z proszkiem do pieczenia i mąką. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na pianę, a żółtka utrzeć. Do żółtek dodać masę makową i zmiksować. Na koniec dodać pianę z białek i miksować do momentu połączenia się z pozostałymi składnikami. Masę podzielić na dwie części i przelać do foremek o średnicy 26 cm wyłożonych papierem do pieczenia. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudzić.
Do gorącej herbaty dodać likier, wymieszać i odstawić do ostudzenia. Śmietanę ubić, dodać mascarpone oraz cukier i ponownie zmiksować. Na koniec dodać śmietan – fix i zmiksować.
Na talerzu położyć pierwszy blat, nasączyć połową ponczu i wyłożyć 1/3 kremu. Następnie rozsmarować dżem i ponownie wyłożyć 1/3 kremu. Położyć drugi blat makowy który nasączyć resztą ponczu. Wierzch i boki pokryć kremem. Schłodzić.
Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, dodać mleko i rozpuścić. Ostudzona polewą posmarować wierzch ciasta. Udekorować ciastkami i groszkami.
Przepisy Desery
Desery
MONOPORCJA MATCHA LATTE -naturalny, zdrowy energetyk
Desery
Małe chałki z powidłami śliwkowymi
Desery
Galaretka w pucharkach
Desery
Pianka z owocami i galaretką
MONOPORCJA MATCHA LATTE -naturalny, zdrowy energetyk
Deser dla Korposzczurów:). Orzeźwia, pobudza, odrywa od korpocodzienności, od...
Odsłon: 45
Małe chałki z powidłami śliwkowymi
Mam dziś dla was pyszny przepis na przepyszne chałki
Odsłon: 56