Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z marchewki? Jak najbardziej. Pyszny, delikatny wypiek o mocnym aromacie cynamonu.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 369
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 165
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 369
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 165
Składniki
Do makutry przesypujemy przesianą przez sitko mąkę. Dodajemy do tego sodę, cynamon, cukier. Wbijamy jajka i dolewamy olej. Mieszamy całość na gładką masę. Marchewki należy obrać, umyć i zetrzeć na najmniejszych oczkach tarki. Mieszając ciasto dodajemy startą marchew i płatki migdałów.
Ciasto przelewamy do przygotowanej tortownicy. Należy ją wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik powinien być już rozgrzany do temperatury 190 stopni Celcjusza. Pieczemy ciasto marchewkowe 60 minut na środkowej półce. Po całkowitym ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem i płatkami migdałów.
Zapraszamy po inne wypieki oraz świąteczne przepisy :) Link pod wpisem.