Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z marchewki? Jak najbardziej. Pyszny, delikatny wypiek o mocnym aromacie cynamonu.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 153
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 300
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 153
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 300
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Do makutry przesypujemy przesianą przez sitko mąkę. Dodajemy do tego sodę, cynamon, cukier. Wbijamy jajka i dolewamy olej. Mieszamy całość na gładką masę. Marchewki należy obrać, umyć i zetrzeć na najmniejszych oczkach tarki. Mieszając ciasto dodajemy startą marchew i płatki migdałów.
Ciasto przelewamy do przygotowanej tortownicy. Należy ją wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik powinien być już rozgrzany do temperatury 190 stopni Celcjusza. Pieczemy ciasto marchewkowe 60 minut na środkowej półce. Po całkowitym ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem i płatkami migdałów.
Zapraszamy po inne wypieki oraz świąteczne przepisy :) Link pod wpisem.