Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto marchewkowe"
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 155
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 28
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 41
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 155
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 28
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 41
Składniki
Wsyp do miski mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, sól.
W drugim naczyniu wymieszaj olej, sok i esencję waniliową.
W trzeciej misce ubij jajka z cukrem. Dodaj z pozostałych naczyń i zmiksuj.
Dodaj startą marchew i bakalie. Całość wymieszaj łyżką.
Wstaw ciasto do piekarnika na ok. 50 min. w temp. 180°C.
6. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej, przestudź i wymieszaj z serkiem mascarpone.
Przekrój ciasto i posmaruj je kremem w środku i na wierzchu. Możesz ozdobić ciasto marchewkami z masy cukrowej lub bakaliami.Źródło: Tele Tydzień