Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto marchewkowe"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 50
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 281
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 50
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 281
Składniki
Masa: jabłka zetrzyj na tarce, posyp cukrem i cynamonem, podlej wodą, podduś. Budyń rozrób z mlekiem. Wlej do jab łek, gotuj, aż masa zgęstnieje.
Ciasto: marchewki pokrój, podduś z łyżeczką masła. Zmiksuj. Masło stop, ostudź. Drożdże, po łyżeczce cukru i mąki oraz mleko rozrób. Resztę mąki, masło, sól, cukier, wyrośnięte drożdże, jajko, żółtko i marchewkę zagnieć. Ciasto odstaw do wyrośnięcia.
Ciasto rozwałkuj, rozsmaruj masę. Zwiń, pokrój na plastry. Ułóż ciasno w tortownicy. Piecz 40 min w 170°C.
<strong>Przepis przysłała Marta Matusiewicz z Bielska-Białej.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie