Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste,pyszne i mięciutkie ciasto marchewkowe
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Na początek obieramy i trzemy marchewkę.Jajka ubijamy mikserem z cukrem i cukrem waniliowym (ok. 3 minuty). Powoli dolewamy olej - ciasto w trakcie mieszania wchłonie cały. Ciągle ubijając, stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z solą, proszkiem do pieczenia i sodą (ciasto powinno być gęste). Dodajemy cynamon oraz przyprawę do piernika. Na końcu wsypujemy marchewkę startą na tarce o grubych oczkach i mieszamy U p.Ewy Wachowicz w przepisie są orzechy ja jednak pominęłam tę opcję :). Tortownicę smarujemy masłem lub margaryną i posypujemy mąką lub po prostu wykładamy papierem do pieczenia.Wlewamy ciasto i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180C przez ok.50 minut.Sprawdzamy patyczkiem czy ciasto upieczone :). Wyjmujemy,studzimy.Można udekorować polewą lub jakimś kremem ja posypałam tylko cukrem pudrem i wyszło pyszne :).