Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste,pyszne i mięciutkie ciasto marchewkowe
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 427
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 92
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 166
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 122
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 427
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 92
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 166
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 122
Składniki
Na początek obieramy i trzemy marchewkę.Jajka ubijamy mikserem z cukrem i cukrem waniliowym (ok. 3 minuty). Powoli dolewamy olej - ciasto w trakcie mieszania wchłonie cały. Ciągle ubijając, stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z solą, proszkiem do pieczenia i sodą (ciasto powinno być gęste). Dodajemy cynamon oraz przyprawę do piernika. Na końcu wsypujemy marchewkę startą na tarce o grubych oczkach i mieszamy U p.Ewy Wachowicz w przepisie są orzechy ja jednak pominęłam tę opcję :). Tortownicę smarujemy masłem lub margaryną i posypujemy mąką lub po prostu wykładamy papierem do pieczenia.Wlewamy ciasto i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180C przez ok.50 minut.Sprawdzamy patyczkiem czy ciasto upieczone :). Wyjmujemy,studzimy.Można udekorować polewą lub jakimś kremem ja posypałam tylko cukrem pudrem i wyszło pyszne :).