Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie, lekko wilgotne i pyszniutkie.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7462
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2396
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7462
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2396
Składniki
Blacha 32 X 21 cm, wysmarowana tłuszczem. Marchewki i jabłko starte na średnich oczkach tarki i lekko odciśnięte.
Mąkę mieszamy z przyprawą, cynamonem, proszkiem i sodą.
Jajka lekko ubijamy łyżką z cukrami.
Dolewamy olej, kilka razy przemieszać łyżką.
Na dwa razy dosypujemy mąkę, mieszamy tylko do połączenia.
Dodajemy marchewkę z jabłkiem, mieszamy, dokładamy bakalie i delikatnie mieszamy.
Ciasto wylewamy na blaszkę, wyrównujemy. Pieczemy w 170 C ok. 35 minut.