Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie, lekko wilgotne i pyszniutkie.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 706
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1591
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8983
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 706
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1591
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8983
Składniki
Blacha 32 X 21 cm, wysmarowana tłuszczem. Marchewki i jabłko starte na średnich oczkach tarki i lekko odciśnięte.
Mąkę mieszamy z przyprawą, cynamonem, proszkiem i sodą.
Jajka lekko ubijamy łyżką z cukrami.
Dolewamy olej, kilka razy przemieszać łyżką.
Na dwa razy dosypujemy mąkę, mieszamy tylko do połączenia.
Dodajemy marchewkę z jabłkiem, mieszamy, dokładamy bakalie i delikatnie mieszamy.
Ciasto wylewamy na blaszkę, wyrównujemy. Pieczemy w 170 C ok. 35 minut.