Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto marchewkowe, którego smak podkręca krem czekoladowy na bazie awokado i banana. Polecam!
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 177
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 79
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 62
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 177
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 79
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 62
Składniki
Marchewkę ścieramy na tarce. Jajka z cukrem ucieramy na puszyste masę. Dodajemy olej i sok wyciśnięty z pomarańczy. W drugiej misce łączymy mąkę, proszek, sodę, przyprawy i dodajemy do masy jajecznej. Na koniec dodajemy startą marchewkę. Dużą blachę ( u mnie 42x 29) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto. Pieczemy około 40 minut w temp.180 stopni. Sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest już suche.
Krem czekoladowy Awokado, banany , miód i kakao blendujemy na gładką masę. Staramy się nie wyjeść wszystkiego z miski :) i smarujemy ciasto grubo powstałym kremem. Posypujemy kakao. Pyszne!