Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne jesienne ciasto pachnące cynamonem i pełne orzechów
Łazanki z kiszoną kapustą i boczkiem to świetny pomysł na prosty w przygotowa...
Odsłon: 11656
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 559
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 200
Łazanki z kiszoną kapustą i boczkiem to świetny pomysł na prosty w przygotowa...
Odsłon: 11656
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 559
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 200
Składniki
Ciasto: Jajka ubij z cukrem i szczyptą soli na jasną i puszystą masę Wlej cienką strużką olej i wymieszaj na małych obrotach miksera Dodaj marchewkę Wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cynamonem i kakao, wymieszaj krótko mikserem Na koniec wsyp posiekane orzechy i wymieszaj szpatułką Przełóż gotowe ciasto do tortownicy której dno jest wyłożone papierem do pieczenia Piecz ok. 30 min w temp. 170°C do suchego patyczka
Masa: Zmiksuj wszystkie składniki na gładką masę Wystudzone ciasto przekrój na pół Połowę masy wyłóż na pierwszy krążek ciasta, a resztą pokryj wierzch i ew. boki ciasta Udekoruj wg uznania orzechami lub marchewkami z masy cukrowej