Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Pyszne! Jak to zrobiłaś?- jeśli chcesz to usłyszeć po przyjęciu, zrób to ciasto>>>
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
1 kostkę margaryny utrzeć z żółtkami, dodać 1/2 szklanki cukru, śmietanę, mąkę i proszek do pieczenia. Na końcu dodać pianę z ubitych białek. Połowę ciasta wyłożyć na blachę, a do drugiej dodać 2 ł. kakao i wyłożyć na jasne ciasto.. Całość zasypać wydrylowanymi wiśniami. Piec ok. 40 min w tem. 180 st. C. Zagotować ok. 1/2 litra soku z wiśni. Budyń rozprowadzić z odrobiną soku, wlać do wrzącego soku, zagotować. gorącą masę wyłożyć na ciasto. Z mleka odlać pół szklanki , resztę zagotować z cukrem(1/2 szkl.), Rozprowadzić 2 łyżki mąki ziemniaczanej i 2 łyżki mąki pszennej z odlanym zimnym mlekiem, wlać do wrzącego mleka. Zagotować. wystudzić. Kostkę margaryny utrzeć, dodać cukier waniliowy, przestudzony budyń. Krem ułożyć na cieście. Polać polewą czekoladową. SMACZNEGO>>>