Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miodownik powstał na bazie ciasta biszkoptowego. Mój miodownik przez to jest szybki w przygotowaniu. Przypomina nieco tort. Jest to łatwe i bardzo smaczne ciasto.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 149
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 299
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1528
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 149
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 299
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1528
Składniki
Ciasto miodowe: Jajka ubijam wraz z cukrem na puszystą masę. Do ubitej masy dodaję olej i miód. Miksuję. Dodaję mąkę i proszek do pieczenia. Miksuję. Ciasto przelewam do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą tortownicy. Piekę około 40 minut w 180 stopniach. Studzę. Kroję na pół. Krem waniliowy: Proszę miksuję wraz z mlekiem na gładki krem. Na spód ciasta smaruję dżem morelowy. Na dżemie układam 1/2 kremu waniliowego. Układam drugą połowę ciasta. Smaruję kremem. Dowolnie dekoruję.