Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miodownik powstał na bazie ciasta biszkoptowego. Mój miodownik przez to jest szybki w przygotowaniu. Przypomina nieco tort. Jest to łatwe i bardzo smaczne ciasto.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Składniki
Ciasto miodowe: Jajka ubijam wraz z cukrem na puszystą masę. Do ubitej masy dodaję olej i miód. Miksuję. Dodaję mąkę i proszek do pieczenia. Miksuję. Ciasto przelewam do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą tortownicy. Piekę około 40 minut w 180 stopniach. Studzę. Kroję na pół. Krem waniliowy: Proszę miksuję wraz z mlekiem na gładki krem. Na spód ciasta smaruję dżem morelowy. Na dżemie układam 1/2 kremu waniliowego. Układam drugą połowę ciasta. Smaruję kremem. Dowolnie dekoruję.