Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasto powstało z połączenia kilku innych.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 23
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 177
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 292
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 121
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4592
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 189
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 23
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 177
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 292
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 121
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4592
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 189
Składniki
Biszkopt czarny: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wlewamy żółtka miksujemy. Dodajemy mąkę pszenną, kakao, proszek do pieczenia, olej i ocet. Mieszamy i pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut w formie 25/36. Studzimy i wycinamy kółka szklanką wielkości delicji pomarańczowych.
Ciasto miodowe: Z margaryny, mąki pszennej, sody, miodu sztucznego, śmietany, jajka i cukru robimy ciasto na stolnicy. Dzielimy je na 2 części i pieczemy 2 placki w 180 stopniach przez 40 minut.
Masa żółtkowa: Mąkę ziemniaczaną z żółtkami mieszamy w szklance mleka. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem i na gotujące się mleko wlewamy mąkę. Gotujemy budyń. Masło utrzeć na puch i łączymy z chłodnym budyniem.
Pianka pomarańczowa: Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Następnie wlewamy rozpuszczoną lejącą chłodną galaretkę pomarańczową rozpuszczoną w 0,5 szkl wody. Chwilkę ubijamy. Przełożenie ciasta: Ciasto miodowe- połowa masy żółtkowej- biszkopt czarny ( w otwory kładziemy delicje galaretką w dół) – reszta masy żółtkowej- ciasto miodowe- pianka pomarańczowa- dekorujemy kakao