Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na kruszonce z beza i porzeczkami to idealne ciasto kawy lub herbaty. Ciasto to możecie zrobić z każdymi innymi owocami i cieszyć się jego smakiem przez cały rok.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3108
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 144
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 60
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3108
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 144
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 60
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Składniki
Wszystkie składniki na kruszonkę wrzucić do miski wyrobić na sypka kruszonkę. Można to zrobić za pomocą noża lub specjalnej siekaczki do ciasta. 3/4 kruszonki wysypać na dno tortownicy, wyłożonej pergaminem. Moja tortownica o średnicy 25 cm. Na kruszonce wysypać umyte i obrane porzeczki.
Białka ubić na sztywna masę z dodatkiem soli i cukru. Do ubitej piany dodać opakowanie budyniu i całość dobrze wymieszać za pomocą miksera. Tak ubita piane wyłożyć na owocach. Całość posypać pozostałą kruszonka.
Ciasto piec w 180 st. C. Funkcja piekarnika góra – dół przez około 50 minut. Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem. Smacznego!