Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto na maślance"
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 11
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6989
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154849
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1048
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 475
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 11
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6989
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154849
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1048
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 475
Składniki
Masło utrzyj z cukrem i szczyptą soli. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, kolejno wbijaj do niej jajka, dokładnie po każdym miksując.
Dołóż skórkę z cytryny oraz wlej sok cytrynowy. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do ucieranej masy. Dolej maślankę. Ciasto ucieraj mikserem jeszcze kilka minut, aż wszystkie dobrze się połączą. Pod koniec do ciasta wrzuć rodzynki. Podłużną foremkę do keksów posmaruj tłuszczem, oprósz tartą bułką i napełnij ciastem.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piecz przez godzinę. Ciasto lekko przestudź w foremce, potem przełóż je na kratkę kuchenną i pozostaw do całkowitego wystudzenia.Źródło: Naj