Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 6937
Dodano: 13.03.2010
Odsłon: 8478
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Żółtka jaj utrzeć z cukrem i miodem na puszystą masę.
W między czasie należy rozpuścić czekoladę ( 200g) z masłem. Do utartych żółtek dolewać powoli przestudzoną czekoladę ciągle mieszając,następnie dodać mleko.
Mąkę przesiać przez sito i wymieszać z proszkiem do pieczenia.Dodać do masy jajeczno czekoladowej i dokładnie wymieszać.Dodać także 100g pokrojonej czekolady i wymieszać.
Białka jaj ubić na sztywną pianę i dodać do reszty ciasta delikatnie mieszając. Całość przelać do klasycznej tortownicy i piec w 190 st ok 30-35 minut.(piekarnik z termoobiegiem).
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

mimi619 26 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Fajny przepis. Muszę wypróbować ;D0 Kto głosował? | Odpowiedz

angel58 13 marca 2010Zgłoś do usunięcia
fajne ciasto, dodaję do ulubionych:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

agulam22 13 marca 2010Zgłoś do usunięcia
26 cm średnicapozdrawiam :)
0 Kto głosował? | Odpowiedz

trele-morele 13 marca 2010Zgłoś do usunięcia
jakiej średnicy jest 'klasyczna' tortownica? Bardzo fajny przepis :) Pozdrawiam!0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 13 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Wygląda bardzo smacznie :) w sam raz do kubka mleka :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Mateusz15 13 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Bardzo fajny przepis. I ta miodowa nuta!0 Kto głosował? | Odpowiedz