Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto i delikatnym smaku czekolady,łatwe i szybkie w wykonaniu.Świetnie nadaje się do przechowywania.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
Składniki
Żółtka jaj utrzeć z cukrem i miodem na puszystą masę.
W między czasie należy rozpuścić czekoladę ( 200g) z masłem. Do utartych żółtek dolewać powoli przestudzoną czekoladę ciągle mieszając,następnie dodać mleko.
Mąkę przesiać przez sito i wymieszać z proszkiem do pieczenia.Dodać do masy jajeczno czekoladowej i dokładnie wymieszać.Dodać także 100g pokrojonej czekolady i wymieszać.
Białka jaj ubić na sztywną pianę i dodać do reszty ciasta delikatnie mieszając. Całość przelać do klasycznej tortownicy i piec w 190 st ok 30-35 minut.(piekarnik z termoobiegiem).