Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto i delikatnym smaku czekolady,łatwe i szybkie w wykonaniu.Świetnie nadaje się do przechowywania.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4025
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415770
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2686
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4025
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415770
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2686
Składniki
Żółtka jaj utrzeć z cukrem i miodem na puszystą masę.
W między czasie należy rozpuścić czekoladę ( 200g) z masłem. Do utartych żółtek dolewać powoli przestudzoną czekoladę ciągle mieszając,następnie dodać mleko.
Mąkę przesiać przez sito i wymieszać z proszkiem do pieczenia.Dodać do masy jajeczno czekoladowej i dokładnie wymieszać.Dodać także 100g pokrojonej czekolady i wymieszać.
Białka jaj ubić na sztywną pianę i dodać do reszty ciasta delikatnie mieszając. Całość przelać do klasycznej tortownicy i piec w 190 st ok 30-35 minut.(piekarnik z termoobiegiem).