Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Niebo z jabłkami i kremem orzechowym na kruchym spodzie to idealna propozycja na święta czy inne okazje.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 462
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2271
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1014
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 462
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2271
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1014
Składniki
Ciasto Do miski wsyp mąkę ,cukier puder, proszek do pieczenia,masło i żółtka, zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkuj i wyłóż na blachę o wymiarach 26 x35 wyłóżonej papierem do pieczenia. Ciasto nakuj widelcem i wstaw do lodówki na około 1 godzinę. Dobrze schłodzone ciasto wstaw do nagrzanego piekarnika i piec około 35 minut w temperaturze 180 st.
Masa jabłkowa Jabłka obierz zetrzyj na tarce skrop sokiem z cytryny. Przełóż do garnka i smaż aż zmiękną dodaj suche galaretki i wymieszaj. Gorące jabłka wyłóż na ciasto. Zostaw do wystygnięcia.
Zmielone orzechy zalej gorącym mlekiem, wymieszaj, nakryj i odstaw do ostygnięcia. Masło utrzyj z cukrem pudrem dodaj orzechy, wymieszaj , wyłóż na wystudzone jabłka.
Składniki na polewę połącz i zagotuj. Odstaw do ostygnięcia na 15 minut. Gotową polewą polej ciasto posyp orzechami. Ciasto wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.