Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto o smaku czekoladowym z toffi"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Biszkopt: białka ubij ze szczyptą soli. Dodaj cukier i żółtka, ubij. Mąkę, proszek i kakao połącz, wymieszaj z masą. Piecz 25 min w 160°C. Ostudź, nasącz kawą.
Krem: żelatynę namocz i rozpuść w małej ilości wody. Kremó wkę ubij z cukrem pudrem, połącz z żelatyną. 3 i pół tabliczki czekolady stop na parze. 1/3 czekolady wymieszaj z 1/3 masy śmietanowej. Resztę dodaj do pozostałej śmietany. Biszkopt posmaruj ciemną masą, potem jasną, ułóż plasterki bananów. Schłodź. Masło, resztę czekolady i śmietanę stop, polej ciasto.
<strong>Z warstewką bananów. Przepis przysłała Małgorzata Góralska z Jabłonowa</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie