Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z superową wkładką orzechowo- jabłkową. Pierwszy raz robiłam i bardzo mi smakowało :))
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 320
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 97
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 704
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 331
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 320
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 97
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 704
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 331
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka mieszamy, dodajemy odciśnięte jabłka, mąkę pszenną, rodzynki, proszek do pieczenia i orzechy mieszamy. Wykładamy na formę 25/36 i pieczemy do 40 minut w 180 stopniach. Na spód dajemy wafel na niego dowolną masę budyniową na to ciasto, masę i na wierzch wafel.