Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia, szybki , łatwy sposób przygotowania. Główny składnikiem są pyszne ciastka Oreo.
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 650
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 32
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 650
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 32
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Składniki
1. Połowę ciastek bardzo drobno kruszymy, łączymy z rozpuszczonym masłem, wykładamy na dnie tortownicy
2. Ciastka smarujemy masą kajmakową.
3. Schłodzone śmietany ubijamy mikserem razem z serkiem mascarpone. Następnie dodajemy rozpuszczoną białą czekoladę, rozpuścić można w kąpieli wodnej lub na 2 minutki do mikrofali.
4. Sześć łyżek masy przekładamy do osobnego naczynia. Niebieską galaretkę rozpuszczamy w niepełnej szklance gorącej wody i studzimy. Masę łączymy z galaretkę, miksując mikserem i na chwilę chowamy do lodówki żeby lekko stężała.
5. Drugą połowę ciastek kruszymy, ale już nie bardzo drobno, łączymy z pozostałą masą, delikatnie mieszając łyżką. 6. Masę wykładamy na masę kajmakową.
7. Ciemną czekoladę kruszymy, przekładamy do rondelka, wlewamy śmietanę i gotujemy. Gotową polewę wylewamy na wierzch ciasta, wyrównujemy. 8. Ciasto dekorujemy rozetkami zrobionymi z niebieskiej masy.
9. Gotowe, chłodzimy w lodówce 2 godziny. 10. Smacznego.