Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zrobiłam najzwyklejsze w świecie ciasto orzechowe z kakao i startym jabłkiem. Początkowo miały być muffinki, ale w końcu zrobiłam ciasto w tortownicy. Ciasto wyszło bardzo smaczne, wilgotne w środku tak jak zaplanowałam.
Ciasto robiłam metodą jak na muffinki, czyli oddzielnie łączyłam składniki mokre i oddzielnie składniki suche. I tak do jednej miski wybiłam jajka i roztrzepałam je lekko widelcem. Do tak przygotowanych jajek dolałam mleko i olej i wymieszałam do połączenia. W oddzielnej misce wymieszałam składniki suche czyli: mąkę, proszek do pieczenia, cukier zwykły i waniliowy, zmielone orzechy i kakao. Wymieszane składniki suche przesypałam do roztrzepanych jajek i wymieszałam wszystko łyżką do połączenia składników. Jabłko obrałam ze skórki, usunęłam gniazdo nasienne i starłam jabłko na tarce na grubych oczkach. Starte jabłko dodałam do ciasta i wymieszałam. Tortownicę o średnicy 20cm wyłożyłam na dnie papierem do pieczenia i przelałam ciasto. Ciasto można też zrobić w foremce do babki lub w keksówce. Ciasto piekłam ok. 40 minut w temp. 180 stopni. Po upieczeniu ciasto wyjęłam z piekarnika i wystudziłam. Przed podaniem oprószyłam je delikatnie cukrem pudrem. Można też polać ciasto roztopioną czekoladą, ale polecam gorzką bo ciasto samo w sobie jest słodkie.
Szybkie ciasto bez użycia miksera z mrożonymi śliwkami zapraszana przepis
Odsłon: 3979
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 27
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 291
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 130
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 234
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 27
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 291
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 130
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 234
Składniki
Ciasto robiłam metodą jak na muffinki, czyli oddzielnie łączyłam składniki mokre i oddzielnie składniki suche. I tak do jednej miski wybiłam jajka i roztrzepałam je lekko widelcem. Do tak przygotowanych jajek dolałam mleko i olej i wymieszałam do połączenia. W oddzielnej misce wymieszałam składniki suche czyli: mąkę, proszek do pieczenia, cukier zwykły i waniliowy, zmielone orzechy i kakao. Wymieszane składniki suche przesypałam do roztrzepanych jajek i wymieszałam wszystko łyżką do połączenia składników. Jabłko obrałam ze skórki, usunęłam gniazdo nasienne i starłam jabłko na tarce na grubych oczkach. Starte jabłko dodałam do ciasta i wymieszałam. Tortownicę o średnicy 20cm wyłożyłam na dnie papierem do pieczenia i przelałam ciasto. Ciasto można też zrobić w foremce do babki lub w keksówce. Ciasto piekłam ok. 40 minut w temp. 180 stopni. Po upieczeniu ciasto wyjęłam z piekarnika i wystudziłam. Przed podaniem oprószyłam je delikatnie cukrem pudrem. Można też polać ciasto roztopioną czekoladą, ale polecam gorzką bo ciasto samo w sobie jest słodkie.
Przepisy Desery
Desery
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Desery
deser z domową granolą
Desery
Sernik pieczony na jogurtach
Desery
Domowe lody w wafelku śmietankowe i kakaowe
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 9
deser z domową granolą
Coś na słodko =)
Odsłon: 89