Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie smaku orzechów i kawy w prostym ale eleganckim cieście orzechowym z kawowym kremem
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Przesiać mąkę, dodać cukier i sól. Dodać olej, żółtka, kawę i mleko. Wymieszać. Ubić białka i delikatnie wmieszać do ciasta. Na końcu dodać orzechy. Wyłożyć formę ( okrągła ok 25 cm średnicy) papierem do pieczenia i wylać ciasto. Piec ok 50-60 minut. Ostudzić.
Przygotować krem: wymieszać mascarpone z kawą i cukrem.
Przygotować lukier miksując kawę z cukrem przez ok 5 minut. Przekroić ciasto na pół i przełożyć kremem. Polać lukrem kawowym i ozdobić połówkami orzechów.