Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny, smaczny krem dzięki połączeniu orzechów z ciasteczkami i smakiem coli :)
blacha 24x40 cm
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26042
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3570
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1463
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26042
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3570
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1463
Składniki
Żółtka oddziel od białek, białka ubij ze szczyptą soli i cukrem. Dodaj żółtka, zmielone orzechy. Następnie kaszę mannę oraz mąki przesiane z proszkiem. Biszkopt wylej na blaszkę 24x40. Piecz ok. 25 min. w 180 st. Po wystudzeniu przetnij na pół. Nasącz naparem z kawy.
Budyń ugotuj według przepisu na opakowaniu dodając 1/2 szklanki cukru. Zmielone orzechy i herbatniki zalej szklanką coli, zostaw na około 30 min. Wystudzony budyń utrzyj z masłem, dodaj masę orzechowo-ciasteczkową i dokładnie wymieszaj. Połowę masy wyłóż na pierwszą warstwę biszkoptu, przykryj drugą i wyłóż resztę kremu. Wierzch posyp pokruszonymi herbatnikami lub zmielonymi orzechami.