Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto orzechowo-kawowe"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4958
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2330
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4958
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2330
Składniki
Ubij na sztywno białka ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania wsyp łyżkę cukru, jeszcze chwilę ubijaj.
Żółtka zmiksuj z resztą cukru. Wsyp zmielone orzechy, kawę, bułkę tartą, proszek do pieczenia. Wymieszaj. Na koniec delikatnie połącz z pianą.
Wlej ciasto do formy posmarowanej tłuszczem, posypanej bułką tartą. Piecz około 45 min w temp. 180°C.
Pod koniec pieczenia, nakryj formę aluminiową folią, aby wierzch się nie przypalił. Ciasto możesz polać polewą czekoladową i posypać orzechami.
<strong>Marzena Przeorska z Warszawy</strong>Źródło: Takie jest życie