Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, wilgotne. Piernikowy smak świetnie łączy się ze smakiem sera. Polecam.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9058
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1136
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11455
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 490
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9058
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1136
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11455
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 490
Składniki
Całe jajka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym. Wciąż miksując, dodawać stopniowo olej i resztę składników. Wylać na blachę o wymiarach :35/25 cm. Żółtka utrzeć z cukrem na "puch".Stopniowo dodawać zmielony ser, mąkę i roztopione , letnie masło.Na końcu wmieszać ubitą pianę. Wylać na surowe ciasto piernikowe. Piec około godziny w 180 stopniach. Piekarnik wyłączyć, uchylić drzwiczki i zostawić ciasto do ostygnięcia. Zimne oblać dowolną polewą i udekorować.