Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, wilgotne. Piernikowy smak świetnie łączy się ze smakiem sera. Polecam.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5400
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 916
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11855
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1361
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5400
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 916
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11855
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1361
Składniki
Całe jajka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym. Wciąż miksując, dodawać stopniowo olej i resztę składników. Wylać na blachę o wymiarach :35/25 cm. Żółtka utrzeć z cukrem na "puch".Stopniowo dodawać zmielony ser, mąkę i roztopione , letnie masło.Na końcu wmieszać ubitą pianę. Wylać na surowe ciasto piernikowe. Piec około godziny w 180 stopniach. Piekarnik wyłączyć, uchylić drzwiczki i zostawić ciasto do ostygnięcia. Zimne oblać dowolną polewą i udekorować.