Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam ciasto pleśniak .tego ciasta jest kilka wersji. Polecam w takim wydaniu. Przepis bardzo prosty i szybki.
blaszka, folia spożywcza, tarka, mikser,
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4611
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4073
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 26
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4611
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4073
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 26
Składniki
Z mąki, masła lub margaryny ( jak kto woli ),żółtek oraz proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na trzy części, do jednej części dodać kakao oraz łyżeczkę masła. Uformować kule, zawinąć w folie i włożyć do zamrażalnika. Białka ubić na sztywno dodając pod koniec ubijania cukier oraz kilka kropli soku z cytryny. Blachę średniej wielkości wysmarować tłuszczem i posypać bułka tarta. Schłodzone jasne ciasto zetrzeć na tarce o dużych na spód formy. Posmarować grubą warstwą dżemu śliwkowego . Na to zetrzeć ciemną część ciasta rozłożyć kawałki orzechów włoskich i rozłożyć pianę z białek. Na wierzch zetrzeć drugą jasną część ciasta. Gotowe ciasto polać polewą czekoladową. Polewa ; masło lub margarynę zagotować z wodą, cukrem i kakao.