Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto pleśniak z rabarbarem i pianką. Polecam ciepłe z gałką lodów. Polecam wypróbowanie przepisu.
Ciasto;
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do mąki pozostałe składniki prócz kakao) i szybko zagniatamy ciasto. Dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy kakao i wgniatamy. Ciasta owijamy w folię i chowamy do lodóki na 30 minut. Następnie na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenie wykładamy jedną jasną część ciasta.
Rabarbar obieramy i kroimy w 1cm kostkę. Posypujemy cukrem i mieszamy. Wykładamy na ciasto. Na rabarbar wykładamy ciemne ciasto( ścieramy na tarce o dużych oczkach).
Pianka;
Białka ubijamy, na koniec ubijania dodajemy stopniowo kisiel i cukier. Miksujemy na wolnych obratoach do połączenia się składników. Wykładamy na ciemne ciasto. Na koniec wykładamy jasne ciasto.
Pieczemy 45-50 minut w 180 stopniach.
Smacznego ;)
Nie masz pomysłu na obiad, oto przepis dla Ciebie. Szybkie proste przygotowan...
Odsłon: 69
Chińska sałatka szparagowa powstała w wyniku poszukiwania nowego sposobu na p...
Odsłon: 19
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 91
Nie masz pomysłu na obiad, oto przepis dla Ciebie. Szybkie proste przygotowan...
Odsłon: 69
Chińska sałatka szparagowa powstała w wyniku poszukiwania nowego sposobu na p...
Odsłon: 19
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 91
Składniki
Ciasto; Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do mąki pozostałe składniki prócz kakao) i szybko zagniatamy ciasto. Dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy kakao i wgniatamy. Ciasta owijamy w folię i chowamy do lodóki na 30 minut. Następnie na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenie wykładamy jedną jasną część ciasta.
Rabarbar obieramy i kroimy w 1cm kostkę. Posypujemy cukrem i mieszamy. Wykładamy na ciasto. Na rabarbar wykładamy ciemne ciasto( ścieramy na tarce o dużych oczkach).
Pianka; Białka ubijamy, na koniec ubijania dodajemy stopniowo kisiel i cukier. Miksujemy na wolnych obratoach do połączenia się składników. Wykładamy na ciemne ciasto. Na koniec wykładamy jasne ciasto. Pieczemy 45-50 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)
Przepisy Desery
Desery
Najprostszy przepis na ciasto czekoladowe
Desery
Odrywane bułki drożdzowe z wiśniami
Desery
Ciasto przekładaniec
Desery
Ciasto toffi ze słonecznikiem
Najprostszy przepis na ciasto czekoladowe
Naszła was ochota na coś słodkiego, ale nie chcecie tracić czasu na robienie...
Odsłon: 10
Odrywane bułki drożdzowe z wiśniami
Mięciutkie bułki odrywane z wiśniami lub innymi owocami. Smaczne również bez...
Odsłon: 61