Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto pleśniak z rabarbarem i pianką. Polecam ciepłe z gałką lodów. Polecam wypróbowanie przepisu.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25917
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3208
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1408
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25917
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3208
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1408
Składniki
Ciasto; Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do mąki pozostałe składniki prócz kakao) i szybko zagniatamy ciasto. Dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy kakao i wgniatamy. Ciasta owijamy w folię i chowamy do lodóki na 30 minut. Następnie na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenie wykładamy jedną jasną część ciasta.
Rabarbar obieramy i kroimy w 1cm kostkę. Posypujemy cukrem i mieszamy. Wykładamy na ciasto. Na rabarbar wykładamy ciemne ciasto( ścieramy na tarce o dużych oczkach).
Pianka; Białka ubijamy, na koniec ubijania dodajemy stopniowo kisiel i cukier. Miksujemy na wolnych obratoach do połączenia się składników. Wykładamy na ciemne ciasto. Na koniec wykładamy jasne ciasto. Pieczemy 45-50 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)