Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto pleśniak z rabarbarem i pianką. Polecam ciepłe z gałką lodów. Polecam wypróbowanie przepisu.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424863
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10669
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424863
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10669
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Składniki
Ciasto; Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do mąki pozostałe składniki prócz kakao) i szybko zagniatamy ciasto. Dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy kakao i wgniatamy. Ciasta owijamy w folię i chowamy do lodóki na 30 minut. Następnie na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenie wykładamy jedną jasną część ciasta.
Rabarbar obieramy i kroimy w 1cm kostkę. Posypujemy cukrem i mieszamy. Wykładamy na ciasto. Na rabarbar wykładamy ciemne ciasto( ścieramy na tarce o dużych oczkach).
Pianka; Białka ubijamy, na koniec ubijania dodajemy stopniowo kisiel i cukier. Miksujemy na wolnych obratoach do połączenia się składników. Wykładamy na ciemne ciasto. Na koniec wykładamy jasne ciasto. Pieczemy 45-50 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)