Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 171 Ocena: 3605
Dodano: 11.10.2015
Odsłon: 53627
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Białka ubijamy na puszystą masę, dodajemy stopniowo cukier (połowę) a następnie żółtka utarte z pozostałym cukrem na kogel mogel. Kakao, mąkę i proszek przesiewamy i dodajemy po trochu na przemian z olejem i wodą – mieszamy delikatnie, aby jajka nie opadły. Ciasto przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie wymiary kartki a4 – zwykła średnia z wysokimi bokami), natychmiast wykładamy masę serową.
Składniki łączymy ze sobą, masę serową przekładamy do woreczka i odcinamy róg. Ser wyciskamy z niego na ciasto czekoladowe tworząc kratę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

rosynka 15 lutego 2016Zgłoś do usunięcia
Fajne ciacho i napewnie bardzo smaczne3 Kto głosował? | Odpowiedz