Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 675 Ocena: 11357
Dodano: 18.06.2018
Odsłon: 2684
> 6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
W wysokim naczyniu umieścić pomidory z puszki, banana, olej i cukier, całość zmiksować blenderem na gładką, jednolitą masę. W osobnej misce umieścić mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i cynamon, wymieszać łyżką.
Mokre składniki przelać do suchych i wszystko wymieszać delikatnie łyżką, do połączenia się wszystkich składników.
Dno tortownicy (śr. 21 cm.) wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować tłuszczem. Wlać ciasto, wyrównac.
Piec w temp. 180 stopni ok. 45 min. (lub do tzw. suchego patyczka), Wyjąc z piekarnika, wystudzic.
Polewa: Wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej. Masło zmiksowac z twarogiem do uzyskania jasnej, gładkiej masy, dodawać stopniowo cukier puder cały czas miksując. Dodac aromat waniliowy. Wymieszać. Schłodzic w lodówce ok. 1 godz. Polewę wylać na wystudzony placek, rozsmarować, udekorować malinami.
Smacznego :-)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

GREGORHSPEED 18 czerwca 2018Zgłoś do usunięcia
Marzenko, zaintrygowałaś mnie tym ciastem na FB ;) Świetny pomysł <3 Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz