Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę pracy z nim jest lecz warto zrobić bo jest bardzo bardzo dobre...
kruche ciasto: Wszystkie składniki zagniatamy razem w wielką kulę, którą dzielimy na 2 części. Pieczemy 2 osobne placki w rozgrzanym piekarniku na 180 stopni przez około 15 minut. Ja miałam blaszkę o wymiarach 23x25 cm. Po wystudzeniu jeden placek kruszymy.
nadzienie migdałowe: Płatki nalezy uprażyć z masłem i cukrem. Ostudzić a następnie wymieszać z pokruszonym ciastem kruchym.
pianka cytrynowa: Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie. Wystudzić jak zacznie gęstnieć wymieszać z ubitą na sztywno śmietaną.
masa porzeczkowa: Na początku z porzeczek ugotować litr kompotu.
Na kompocie z porzeczki ugotować budyń, dosłodzić do smaku i dodać porzeczki.
Wszystkie warstwy przełożyć według niżej podanego sposobu i odstawić do lodówki do schłodzenia na minimum 3h.
ciasto kruche
1/2 masy cytrynowej
1/2 masy porzeczkowej
1/2 kruszonki migdałowej (ja zapomniałam o tej warstwie)
1/2 pianki cytrynowej
1/2 masy porzeczkowej
1/2 kruszonki migdałowej
Propozycja na smaczny, delikatny i rozpływający się w ustach sernik, kładzion...
Odsłon: 33687
Dzisiaj propozycja na śniadanie lub na obiad, czyli placki bananowe ze szczyp...
Odsłon: 166
Kiedy znudziły Ci się tradycyjne mielone i masz ochotę na małą odmianę to dob...
Odsłon: 1041
Smaczna cukinia po indyjsku z przyprawą curry i papryką do słoików na zimę, i...
Odsłon: 3259
Papierówki najbardziej pasują do szarlotki, mają cudowny smak, pachną wspania...
Odsłon: 2198
Dzisiaj propozycja na śniadanie lub na obiad, czyli placki bananowe ze szczyp...
Odsłon: 166
Kiedy znudziły Ci się tradycyjne mielone i masz ochotę na małą odmianę to dob...
Odsłon: 1041
Smaczna cukinia po indyjsku z przyprawą curry i papryką do słoików na zimę, i...
Odsłon: 3259
Papierówki najbardziej pasują do szarlotki, mają cudowny smak, pachną wspania...
Odsłon: 2198
Składniki
kruche ciasto: Wszystkie składniki zagniatamy razem w wielką kulę, którą dzielimy na 2 części. Pieczemy 2 osobne placki w rozgrzanym piekarniku na 180 stopni przez około 15 minut. Ja miałam blaszkę o wymiarach 23x25 cm. Po wystudzeniu jeden placek kruszymy.
nadzienie migdałowe: Płatki nalezy uprażyć z masłem i cukrem. Ostudzić a następnie wymieszać z pokruszonym ciastem kruchym.
pianka cytrynowa: Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie. Wystudzić jak zacznie gęstnieć wymieszać z ubitą na sztywno śmietaną.
masa porzeczkowa: Na początku z porzeczek ugotować litr kompotu. Na kompocie z porzeczki ugotować budyń, dosłodzić do smaku i dodać porzeczki.
Wszystkie warstwy przełożyć według niżej podanego sposobu i odstawić do lodówki do schłodzenia na minimum 3h. ciasto kruche 1/2 masy cytrynowej 1/2 masy porzeczkowej 1/2 kruszonki migdałowej (ja zapomniałam o tej warstwie) 1/2 pianki cytrynowej 1/2 masy porzeczkowej 1/2 kruszonki migdałowej
Przepisy Desery
Desery
Najlepsze ciasto z owocami
Desery
Mój mocno bakaliowy keks
Desery
Krucha szarlotka
Desery
Bułeczki z malinami, imbirem i kardamonem
Najlepsze ciasto z owocami
Ciasto z babcinego przepisu. Najlepiej smakuje z kwaśnymi owocami. Ja dodałam...
Odsłon: 315
Mój mocno bakaliowy keks
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 143