Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
…przepis z kalendarza, akurat dostałam porzeczki więc można było wypróbować. Po kilku niepowodzeniach miałam nie korzystać z gazetowych przepisów, ale zrobiłam. Ciasto jest nawet dobre i fajnie wygląda więc mogę śmiało polecić, tylko zmniejszyła bym ilość cukru w cieście w oryginale było 2/3 szklanki tak zrobiłam i jak ja lubię słodkie to ciasto jest za bardzo wiec 0,5 szklanki w zupełności wystarczy…
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodajemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, rozpuszczone masło i mleko. Wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy do wyłożonej pergaminem blachy. Pieczemy w 200st 15 minut.
Porzeczki opłukać, oderwać od gałązek. Schłodzone białka ubić na sztywna pianę z cukrem. Dodać sok z cytryny, porzeczki i delikatnie wymieszać. Piankę wyłożyć na ciasto. Piec jeszcze około 20 minut….