Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
…przepis z kalendarza, akurat dostałam porzeczki więc można było wypróbować. Po kilku niepowodzeniach miałam nie korzystać z gazetowych przepisów, ale zrobiłam. Ciasto jest nawet dobre i fajnie wygląda więc mogę śmiało polecić, tylko zmniejszyła bym ilość cukru w cieście w oryginale było 2/3 szklanki tak zrobiłam i jak ja lubię słodkie to ciasto jest za bardzo wiec 0,5 szklanki w zupełności wystarczy…
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5402
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1761
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5304
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1804
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5402
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1761
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5304
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1804
Składniki
Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodajemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, rozpuszczone masło i mleko. Wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy do wyłożonej pergaminem blachy. Pieczemy w 200st 15 minut.
Porzeczki opłukać, oderwać od gałązek. Schłodzone białka ubić na sztywna pianę z cukrem. Dodać sok z cytryny, porzeczki i delikatnie wymieszać. Piankę wyłożyć na ciasto. Piec jeszcze około 20 minut….