Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składa się z trzech warstw,każda z nich to inna czekolada-gorzka,mleczna oraz biała :) Polecam,ciasto jest wspaniałe,łatwe i pięknie wygląda.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100574
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1966
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5820
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5819
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100574
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1966
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5820
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5819
Składniki
* Polecam odłamać sobie z każdej czekolady po kostce (do dekoracji) Z każdą warstwą postępujmy tak samo Do garnka dajemy połamaną czekoladę (najpierw gorzką) i kakao zalewamy mlekiem i wstawiamy na gaz,mieszamy co chwilę do rozpuszczenia czekolady. W 125 ml rozpuszczamy żelatynę i dokładnie mieszamy, gdy mleko zaczyna się gotować ściągamy z gazu i wlewamy do masy żelatynę. Dokładnie mieszamy,studzimy. Gdy masa jest w temp pokojowej,ubijamy śmietankę z cukrem pudrem i dodajemy ja do masy (masa jest lejąca na tym etapie) Następie masę wstawiamy do lodówki by trochę zgęstniała ,bo jakbyśmy zalali biszkopty taką płynną to by się podniosły :)
Gdy masa jest lekko gęsta (przypomina budyń) mieszamy ją i wykładamy na biszkopty. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Tak postępujemy z pozostałymi warstwami czyli z czekoladą mleczną i białą. Przygotowanie ciasta trochę trwa,bo trzeba czekać aż poszczególne warstwy się zetną,ale warto :)