Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składa się z trzech warstw,każda z nich to inna czekolada-gorzka,mleczna oraz biała :) Polecam,ciasto jest wspaniałe,łatwe i pięknie wygląda.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 30943
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9675
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2164
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4161
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 877
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 30943
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9675
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2164
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4161
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 877
Składniki
* Polecam odłamać sobie z każdej czekolady po kostce (do dekoracji) Z każdą warstwą postępujmy tak samo Do garnka dajemy połamaną czekoladę (najpierw gorzką) i kakao zalewamy mlekiem i wstawiamy na gaz,mieszamy co chwilę do rozpuszczenia czekolady. W 125 ml rozpuszczamy żelatynę i dokładnie mieszamy, gdy mleko zaczyna się gotować ściągamy z gazu i wlewamy do masy żelatynę. Dokładnie mieszamy,studzimy. Gdy masa jest w temp pokojowej,ubijamy śmietankę z cukrem pudrem i dodajemy ja do masy (masa jest lejąca na tym etapie) Następie masę wstawiamy do lodówki by trochę zgęstniała ,bo jakbyśmy zalali biszkopty taką płynną to by się podniosły :)
Gdy masa jest lekko gęsta (przypomina budyń) mieszamy ją i wykładamy na biszkopty. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Tak postępujemy z pozostałymi warstwami czyli z czekoladą mleczną i białą. Przygotowanie ciasta trochę trwa,bo trzeba czekać aż poszczególne warstwy się zetną,ale warto :)