Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto Prince Polo"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 236
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 236
Składniki
Białka ubij. Stopniowo dosypuj cukier i dodawaj po jednym żółtku. Mąkę przesiej razem 2 łyżeczkami proszku do pieczenia, połącz z masą jajeczną. Na koniec dodaj proszek budyniowy oraz 2 łyżki kakao.
Ciasto przelej do wyłożonej pergaminem (lub natłuszczonej i wysypanej bułką tartą) blaszki o wymiarach 25 na 36 cm. Piecz 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st. Ostudź i przekrój na dwa blaty.
Żelatynę rozpuść w odrobinie wrzątku, przestudź. Kremówkę ubij na sztywno z 2 łyżkami cukru pudru. Stopniowo dodawaj żelatynę. 10 dag gorzkiej czekolady i wafle zetrzyj na tarce. Dodaj do masy, wymieszaj.
Brzoskwinie osącz, syropem skrop blaty. 1/3 owoców posiekaj, dodaj do masy. Przełóż nią ciasto. Na wierzchu rozłóż resztę brzoskwiń. Galaretkę brzoskwiniową rozpuść w 450 ml wody. Wylej na ciasto, zastudź.
<strong>Magdalena Tabaczyk z Barwina</strong>Źródło: Świat kobiety