Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto przekładaniec to ciasto bez pieczenia. Ciasto bardzo proste , smaczne , kusi swoim wyglądem jak i smakiem domowników jak i gości .
papier do pieczenia, forma keksowa,
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2356
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4446
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1454
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 398
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2356
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4446
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1454
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 398
Składniki
Żółtka miksujemy z cukrem pudrem na puszystą masę, w osobnym naczyniu miksujemy masło. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do zmiksowanego masła dodajemy porcjami na przemian rozpuszczoną czekoladę oraz masę żółtkową, całość zmiksować do połączenia i wstawić do lodówki by masa się schłodziła. Foremkę keksową( małą) wyłożyć papierem do pieczenia, następnie rozłożyć herbatniki. Herbatniki posmarować masą krówkową , ponownie rozłożyć herbatniki i posmarować masą i tak do wyczerpanie składników (na przemian herbatniki masa krówkowa , herbatniki masa czekoladowa) pamiętać należy że ostatnią warstwą muszą być herbatniki. Ciasto docisnąć i wstawić do lodówki do całkowitego schłodzenia - stężenia. Po wyjęciu górę polać gotowa polewą czekoladową, oprószyć perełkami cukrowymi, ponownie włożyć do lodówki. Po wyjęciu pokroić . Smacznego. Przygotowanie 30 minut + czas chłodzenia