Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto przekładaniec to ciasto bez pieczenia. Ciasto bardzo proste , smaczne , kusi swoim wyglądem jak i smakiem domowników jak i gości .
papier do pieczenia, forma keksowa,
Żółtka miksujemy z cukrem pudrem na puszystą masę, w osobnym naczyniu miksujemy masło.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Do zmiksowanego masła dodajemy porcjami na przemian rozpuszczoną czekoladę oraz masę żółtkową, całość zmiksować do połączenia i wstawić do lodówki by masa się schłodziła.
Foremkę keksową( małą) wyłożyć papierem do pieczenia, następnie rozłożyć herbatniki.
Herbatniki posmarować masą krówkową , ponownie rozłożyć herbatniki i posmarować masą i tak do wyczerpanie składników (na przemian herbatniki masa krówkowa , herbatniki masa czekoladowa) pamiętać należy że ostatnią warstwą muszą być herbatniki.
Ciasto docisnąć i wstawić do lodówki do całkowitego schłodzenia - stężenia.
Po wyjęciu górę polać gotowa polewą czekoladową, oprószyć perełkami cukrowymi, ponownie włożyć do lodówki.
Po wyjęciu pokroić .
Smacznego.
Przygotowanie 30 minut + czas chłodzenia
Bardzo prosty do wykonania przepis. Przepis znalazłam na kartce ze starego ka...
Odsłon: 349
Pyszne i szybkie danie obiadowe kurczak z dynią, cukinię i pomidorami. Idealn...
Odsłon: 10
Jak zatrzymać smaki lata i móc cieszyć się nimi nawet wtedy, kiedy na dworze...
Odsłon: 5112
Dziś mam dla Was pomysł na szybki i prosty w przygotowaniu obiad. Zapiekany...
Odsłon: 288
Sernik warzony to jeden z tradycyjnych przepisów, które znajdziemy w starych...
Odsłon: 1206
Bardzo prosty do wykonania przepis. Przepis znalazłam na kartce ze starego ka...
Odsłon: 349
Pyszne i szybkie danie obiadowe kurczak z dynią, cukinię i pomidorami. Idealn...
Odsłon: 10
Jak zatrzymać smaki lata i móc cieszyć się nimi nawet wtedy, kiedy na dworze...
Odsłon: 5112
Dziś mam dla Was pomysł na szybki i prosty w przygotowaniu obiad. Zapiekany...
Odsłon: 288
Sernik warzony to jeden z tradycyjnych przepisów, które znajdziemy w starych...
Odsłon: 1206
Składniki
Żółtka miksujemy z cukrem pudrem na puszystą masę, w osobnym naczyniu miksujemy masło. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do zmiksowanego masła dodajemy porcjami na przemian rozpuszczoną czekoladę oraz masę żółtkową, całość zmiksować do połączenia i wstawić do lodówki by masa się schłodziła. Foremkę keksową( małą) wyłożyć papierem do pieczenia, następnie rozłożyć herbatniki. Herbatniki posmarować masą krówkową , ponownie rozłożyć herbatniki i posmarować masą i tak do wyczerpanie składników (na przemian herbatniki masa krówkowa , herbatniki masa czekoladowa) pamiętać należy że ostatnią warstwą muszą być herbatniki. Ciasto docisnąć i wstawić do lodówki do całkowitego schłodzenia - stężenia. Po wyjęciu górę polać gotowa polewą czekoladową, oprószyć perełkami cukrowymi, ponownie włożyć do lodówki. Po wyjęciu pokroić . Smacznego. Przygotowanie 30 minut + czas chłodzenia
Przepisy Desery
Desery
Super Ciasto
Desery
Deser z mango, kiwi i borówkami
Desery
lody jagodowe z mascarpone
Desery
Gofry z dżemem i bitą śmietaną
Super Ciasto
To ciasto nazywajcie jak chcecie ja nazwałem super ciasto i jest ono z tych t...
Odsłon: 139
Deser z mango, kiwi i borówkami
Pyszny, lekki i banalnie prosty w przygotowaniu deser owocowy z mango, borówk...
Odsłon: 222