Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto przekładaniec to ciasto bez pieczenia. Ciasto bardzo proste , smaczne , kusi swoim wyglądem jak i smakiem domowników jak i gości .
papier do pieczenia, forma keksowa,
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2778
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1306
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 757
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 106
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2778
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1306
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 757
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 106
Składniki
Żółtka miksujemy z cukrem pudrem na puszystą masę, w osobnym naczyniu miksujemy masło. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do zmiksowanego masła dodajemy porcjami na przemian rozpuszczoną czekoladę oraz masę żółtkową, całość zmiksować do połączenia i wstawić do lodówki by masa się schłodziła. Foremkę keksową( małą) wyłożyć papierem do pieczenia, następnie rozłożyć herbatniki. Herbatniki posmarować masą krówkową , ponownie rozłożyć herbatniki i posmarować masą i tak do wyczerpanie składników (na przemian herbatniki masa krówkowa , herbatniki masa czekoladowa) pamiętać należy że ostatnią warstwą muszą być herbatniki. Ciasto docisnąć i wstawić do lodówki do całkowitego schłodzenia - stężenia. Po wyjęciu górę polać gotowa polewą czekoladową, oprószyć perełkami cukrowymi, ponownie włożyć do lodówki. Po wyjęciu pokroić . Smacznego. Przygotowanie 30 minut + czas chłodzenia