Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo smaczne, szybkie i proste w przygotowaniu ciasto bez pieczenia, które zawsze zachwyca moich gości smakiem bez względu na okazję. Doskonały smak deseru, obok którego nikt nie przejdzie obojętnie.
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 53
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 30
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 889
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 321
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 53
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 30
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 889
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 321
Składniki
1. Galaretki rozpuszczam w jednej szklance gorącej wody, studzę. 2. Połowę groszku ptysiowego układam na dnie formy.
3. Śmietany ( 660 ml) miksuję, dodaję cukier puder, jogurty i tężejące lekko galaretki. 4. 200 g czekolady kroję drobno. Banany obieram, kroję w plasterki. 5. Do ubitej masy dodaję pokrojoną czekoladę, delikatniej mieszam.
6. Połowę masy wykładam na groszek ptysiowy. 7. Następnie układam plasterki banana i wykładam pozostałą masę.
8. Na masie układam drugą połowę groszku ptysiowego. 9. 100 g połamanej czekolady przekładam do rondelka, wlewam 40 ml śmietany i gotuję do momentu rozpuszczenia się czekolady. 10. Polewą polewam w dowolny sposób wierzch ciasta. 11. Ciasto chłodzę w lodówce dwie godziny.
12. Gotowe. 13. Smacznego.