Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest idealne dla osób nie przepadających za słodkościami
Krem pistacjowy do tortu ma gładką i puszystą konsystencję. Idealnie nadaje s...
Odsłon: 2963
Krem pistacjowy do tortu ma gładką i puszystą konsystencję. Idealnie nadaje s...
Odsłon: 2963
Składniki
Ubić białka, dodać cukier i nie przerywając dodawać kolejno żółtka i zmieszane dwie mąki z proszkiem i kakao. Ciasto przelać do tortownicy i piec przez około 30 min. w temperaturze 180 stopni.
Kaszę ugotować z mlekiem i cukrem pudrem i odstawić do wystygnięcia. Zimna kasze utrzeć z kostką margaryny, do kremu dodać wyciśnięty sok oraz startą skórkę z cytryn. Masą przełożyć biszkopt, wierzch ciasta posypać startą czekoladą.