Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest idealne dla osób nie przepadających za słodkościami
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5235
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 809
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11633
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5235
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 809
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11633
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Składniki
Ubić białka, dodać cukier i nie przerywając dodawać kolejno żółtka i zmieszane dwie mąki z proszkiem i kakao. Ciasto przelać do tortownicy i piec przez około 30 min. w temperaturze 180 stopni.
Kaszę ugotować z mlekiem i cukrem pudrem i odstawić do wystygnięcia. Zimna kasze utrzeć z kostką margaryny, do kremu dodać wyciśnięty sok oraz startą skórkę z cytryn. Masą przełożyć biszkopt, wierzch ciasta posypać startą czekoladą.