Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest idealne dla osób nie przepadających za słodkościami
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1733
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2253
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 53
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 136
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1368
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1733
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2253
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 53
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 136
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1368
Składniki
Ubić białka, dodać cukier i nie przerywając dodawać kolejno żółtka i zmieszane dwie mąki z proszkiem i kakao. Ciasto przelać do tortownicy i piec przez około 30 min. w temperaturze 180 stopni.
Kaszę ugotować z mlekiem i cukrem pudrem i odstawić do wystygnięcia. Zimna kasze utrzeć z kostką margaryny, do kremu dodać wyciśnięty sok oraz startą skórkę z cytryn. Masą przełożyć biszkopt, wierzch ciasta posypać startą czekoladą.