Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8480
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2972
Polecam.
Odsłon: 1725
Polecam.
Odsłon: 499
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8480
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2972
Polecam.
Odsłon: 1725
Polecam.
Odsłon: 499
Składniki
2 szklanki mleka doprowadzić do wrzenia z 1 szklanką cukru. 1 szklankę mleka, 3 łyżki mąki ziemniaczanej i 3 łyżki mąki pszennej mieszać do uzyskania jednolitej masy i wlać do gotującego się mleka. Mieszać aż zgęstnieje i czekać aż wystygnie.
Do wystudzonej masy dodać 3 żółtka i masło śmietankowe i miksować.
Na blasze ułożyć na przemian krakersy - krem - krakersy - krem... na koniec posypać wiórkami i włożyć na noc do lodówki. Następnym razem dodam płatki migdałów :)