Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto typu zamieszaj i upiecz. Prosty przepis i naprawde smaczny efekt. Moje dzieci bardzo te babkę lubią.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 421
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1980
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3952
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3859
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 421
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1980
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3952
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3859
Składniki
Za pomocą miksera, utrzeć jaja z cukrem i cukrem waniliowym, dodać mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i wlać WRZĄCĄ margarynę ciągle ubijając. dodać skórke cytrynowa lub olejek waniliowy zaleznie od upodobań.
Przelać do formy (posmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą).
Jeśli chce się uzyskać efekt babki marmurkowej należy zostawić mn.w. 1/5 ciasta i dodać przesiane kakao i mleko. Zmiksować razem i wylać na wierzch ciasta białego.
Piec ok. 30-40 min w temp. ok. 170 stopni.