Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam Wam moją Zebrę. Dwukolorowe, fajnie wyglądające ciasto. Lubię je piec, bo ma wiele zalet: jest proste i szybkie do zrobienia, smaczne, no i ładnie prezentuje się na stole. Zawsze dodaję gazowaną wodę mineralną, bo dzięki temu ciasto staje się bardziej pulchne. Polecam serdecznie.
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10224
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 185
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 24
Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 22
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65196
Flaczki z soczewicą to danie niezwykle pożywne, które może stanowić samodziel...
Odsłon: 796
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10224
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 185
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 24
Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 22
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65196
Flaczki z soczewicą to danie niezwykle pożywne, które może stanowić samodziel...
Odsłon: 796
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę.
Następnie wsypujemy 1 szklankę przesianej mąki i dalej ubijamy.
Wlewamy powoli 1 szklankę oleju - ubijamy.
Wsypujemy 1 szklankę mąki, dalej ubijając.
Wlewamy 1 szklankę wody gazowanej.
I na koniec wsypujemy 1 szklankę mąki z proszkiem do pieczenia. Całość ubijamy jeszcze chwilę.
Ciasto dzielimy na dwie części.
Do jednej dodajemy 2 łyżki mąki, a do drugiej 2 łyżki kakao.
Tortownicę o średnicy 26 cm smarujemy margaryną i oprószamy mąką.
Na środek formy nakładamy na przemian po 2 łyżki ciemnego i jasnego ciasta (ciasto ma się stopniowo rozlewać).
Pieczemy w 180 stopniach przez 50-55 minut, do suchego patyczka.