Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybkie ciasto z rabarbarem.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336604
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3551
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422636
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2423
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336604
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3551
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422636
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2423
Składniki
Przygotowanie ciasta zaczynam od kruszonki. Wykonanie kruszonki Na patelni stopić masło. Do rozpuszczonego masła dodać cukier i mąkę. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić aby wszystko nieco stężało. Przygotowanie ciasta Miękkie masło utrzeć z cukrem, a następnie dodawać po jednym jajku cały czas ucierając (można robotem) dodawać po jednym jajku. Ciasto ucieramy tak długo aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
W osobnym naczyniu wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i niewielkimi porcjami dodawać do masy jajeczno-maślanej. Gdy wszystkie składniki dobrze się już połączyć ciasto przełożyć do tortownicy. Rabarbar obrać ze skórki, opłukać i pokroić na mniejsze kawałeczki. Jeżeli nie chcemy aby owoce na opadły na spód ciasta można obtoczyć w mace ziemniaczanej. Tortownicę wysmarować tłuszczem, wylać ciasto i poukładać owoce. Na owoce posypać kruszonkę. Piec ok godziny w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. .