Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowy krem przełamany delikatnie słonym smakiem krakersów – dla wielu osób brzmi to nieco szokująco, ale w rzeczywistości jest zaskakująco dobre. Wypróbuj nasz przepis na ciasto Raffaello i daj się zaskoczyć temu nietypowemu połączeniu smaków.
Jest wiele przepisów na sos z awokado. Ja polecam z olejem lnianym i pozostał...
Odsłon: 2696
Mannowiec Czekoladowy Stefania bez pieczenia, bez jajek, robi się szybko, łat...
Odsłon: 481
Mannowiec Czekoladowy Stefania bez pieczenia, bez jajek, robi się szybko, łat...
Odsłon: 481
Składniki
Do szklanki z wrzątkiem wsyp łyżkę żelatyny i mieszaj całość tak długo, aż całkowicie się rozpuści. Polecamy użyć ręcznego spieniacza do mleka – żelatyna rozpuści się dużo szybciej niż podczas mieszania łyżką. Płyn odstaw do całkowitego przestudzenia.
W misce umieść śmietanę, serek, cukier oraz mleko w proszku. Zmiksuj krótko mikserem na niskich obrotach. Wymieszaną masę włóż do lodówki na pół godziny, a następnie ubij mikserem na najwyższych obrotach. Gdy krem zrobi się jasny i puszysty, wyłącz mikser i wsyp 100 g wiórki kokosowe (najlepiej drobne) i dodaj zimną rozpuszczoną żelatynę. Wymieszaj wszystko dokładnie mikserem (średnie obroty).
Formę wyłóż papierem do pieczenia. Na spodzie ułóż krakersy tak, by wypełniły całe dno.
Na tak rozłożone krakersy wyłóż ⅓ część tężejącego kremu. Delikatnie rozsmaruj, a następnie wyłóż na niego krakersy, a następnie posmaruj kolejną częścią kremu. Następnie ułóż ostatnią już warstwę krakersów i posmaruj je resztą kremu. Resztę wiórków kokosowych zmieszaj z płatkami migdałów i posyp nimi wierzch ciasta. Ciasto Raffaello odstaw do lodówki aż do całkowitego stężenia kremu.
Przepisy Desery
Desery
Bûche de Noël
Desery
Mannowiec czekoladowy Stefania
Desery
Deserki z galaretki , serka homogenizowanego i bakalii
Desery
Muffiny z powidłami śliwkowymi
Bûche de Noël
Pyszna, francuska rolada podawana na francuskich stołach w okresie Bożego nar...
Odsłon: 44
Mannowiec czekoladowy Stefania
Mannowiec Czekoladowy Stefania bez pieczenia, bez jajek, robi się szybko, łat...
Odsłon: 481