Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Red velvet – ciasto niezwykle popularne w Stanach Zjednoczonych – to idealna propozycja na wyjątkowe okazje. Na przykład romantyczną kolację walentynkową. Red velvet to bowiem rodzaj tortu, ale w unikalnym kolorze – jak sama nazwa wskazuje, czerwonym!
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666291
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 102
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 572
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5759
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 984
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 266
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666291
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 102
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 572
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5759
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 984
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 266
Składniki
Formę o wymiarach około 24x24 cm natłuść i oprósz mielonymi migdałami. Do miski przesiej przez sitko mąkę, kakao, sodę, proszek do pieczenia. W osobnym naczyniu utrzyj masło z cukrem i cukrem waniliowym na jasną, puszystą masę. Ucieraj masę nadal, wbijając po jednym jajku.
Połącz masę z produktami sypkimi, dodając je porcjami i cały czas mieszając na niskich obrotach miksera. Maślankę wymieszaj dokładnie z barwnikiem i delikatnie połącz z masą. Przełóż ciasto do formy i wstaw do piekarnika nagrzanego do 160°C. Piecz przez około 50 minut (do suchego patyczka). Kiedy ciasto wystygnie, zetnij górę (tak, by ją wyrównać) i przekrój je na trzy blaty. Warstwę ściętą z góry rozkrusz drobno do miski.
Kremówkę ubij „na sztywno” (na wysokich obrotach miksera). Pod koniec dodaj cukier puder. W osobnym naczyniu wymieszaj oba serki. Delikatnie (łyżką) połącz ze śmietaną w jednolity krem. Przełóż blaty ciasta kremem. Posmaruj je także cienką warstwą kremu na wierzchu i oprósz pokruszonym ciastem. Przechowuj ciasto red velvet w lodówce.