Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Red velvet – ciasto niezwykle popularne w Stanach Zjednoczonych – to idealna propozycja na wyjątkowe okazje. Na przykład romantyczną kolację walentynkową. Red velvet to bowiem rodzaj tortu, ale w unikalnym kolorze – jak sama nazwa wskazuje, czerwonym!
Formę o wymiarach około 24x24 cm natłuść i oprósz mielonymi migdałami.
Do miski przesiej przez sitko mąkę, kakao, sodę, proszek do pieczenia.
W osobnym naczyniu utrzyj masło z cukrem i cukrem waniliowym na jasną, puszystą masę.
Ucieraj masę nadal, wbijając po jednym jajku.
Połącz masę z produktami sypkimi, dodając je porcjami i cały czas mieszając na niskich obrotach miksera.
Maślankę wymieszaj dokładnie z barwnikiem i delikatnie połącz z masą.
Przełóż ciasto do formy i wstaw do piekarnika nagrzanego do 160°C. Piecz przez około 50 minut (do suchego patyczka).
Kiedy ciasto wystygnie, zetnij górę (tak, by ją wyrównać) i przekrój je na trzy blaty. Warstwę ściętą z góry rozkrusz drobno do miski.
Kremówkę ubij „na sztywno” (na wysokich obrotach miksera). Pod koniec dodaj cukier puder.
W osobnym naczyniu wymieszaj oba serki. Delikatnie (łyżką) połącz ze śmietaną w jednolity krem.
Przełóż blaty ciasta kremem. Posmaruj je także cienką warstwą kremu na wierzchu i oprósz pokruszonym ciastem.
Przechowuj ciasto red velvet w lodówce.
To ciasto cieszy się bardzo dużą popularnością w Anglii i Stanach. Czy przyjm...
Odsłon: 10711
Carpaccio to tradycyjna, włoska przystawka. Tradycyjnie jest wykonana z surow...
Odsłon: 1584
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 67
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 64
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 60
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 67
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 64
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 60
Składniki
Formę o wymiarach około 24x24 cm natłuść i oprósz mielonymi migdałami. Do miski przesiej przez sitko mąkę, kakao, sodę, proszek do pieczenia. W osobnym naczyniu utrzyj masło z cukrem i cukrem waniliowym na jasną, puszystą masę. Ucieraj masę nadal, wbijając po jednym jajku.
Połącz masę z produktami sypkimi, dodając je porcjami i cały czas mieszając na niskich obrotach miksera. Maślankę wymieszaj dokładnie z barwnikiem i delikatnie połącz z masą. Przełóż ciasto do formy i wstaw do piekarnika nagrzanego do 160°C. Piecz przez około 50 minut (do suchego patyczka). Kiedy ciasto wystygnie, zetnij górę (tak, by ją wyrównać) i przekrój je na trzy blaty. Warstwę ściętą z góry rozkrusz drobno do miski.
Kremówkę ubij „na sztywno” (na wysokich obrotach miksera). Pod koniec dodaj cukier puder. W osobnym naczyniu wymieszaj oba serki. Delikatnie (łyżką) połącz ze śmietaną w jednolity krem. Przełóż blaty ciasta kremem. Posmaruj je także cienką warstwą kremu na wierzchu i oprósz pokruszonym ciastem. Przechowuj ciasto red velvet w lodówce.
Przepisy Desery
Desery
Tarta z agrestem
Desery
Serniczki pomarańczowe z galaretką i bitą śmietaną
Desery
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Desery
deser z domową granolą
Tarta z agrestem
Delikatny smaczny deserek.
Odsłon: 46
Serniczki pomarańczowe z galaretką i bitą śmietaną
Uwielbiam deserki w pucharkach, bo pięknie się prezentują, są szybkie w przyg...
Odsłon: 208