Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste ciasto serowe, robi się w kilka chwil, wytrzymuje niewiele dłużej :)
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1056
Polecam.
Odsłon: 1009
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 847
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1056
Polecam.
Odsłon: 1009
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 847
Składniki
Miękkie masło zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dodawać po łyżce twarogu, potem po jednym jajku cały czas mieszając. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, łyżką delikatnie połączyć z masą jajeczno-serową. Na koniec dodać sok z ćwiartki cytryny, wymieszać. Przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temp.160 stopni przez godzinę.
Przygotować polewę czekoladową - czyli masło, cukier, ciemne kakao i mleko rozpuścić w rondelku. Upieczone ciasto serowe polać polewą czekoladową, ozdobić wiórkami kokosowymi.