Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne goście byli w weekend karnawałowy zachwyceni!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1728
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1524
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1488
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1785
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1728
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1524
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1488
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1785
Składniki
Biszkopt : Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Następnie wlewamy żółtka i mieszamy. Wsypujemy pozostałe składniki. Mieszamy i dajemy na formę 25/36 pieczmy do 20 minut w 180 stopniach. Wkładka serowa: Margarynę ucieramy z żółtkami i cukrem. Dodajemy ser i nadal ucieramy. Wsypujemy budyń w proszku i proszek do pieczenia. Mieszamy. Z białek ubijamy pianę i na końcu mieszamy z serem. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach. Blaszka 25/36. Masa: Mleko zagotowujemy z cukrem. Wsypujemy orzechy. Studzimy. Masło ucieramy i łączymy z orzechami. Można dać alkoholu do smaku. Śmietanka: We wrzątku rozpuszczamy galaretkę i studzimy. Śmietankę ubijamy i wlewamy do ubitej zimną galaretkę . Miksujemy chwileczkę. Przełożenie ciasta: Biszkopt- krem orzechowy- wkładka serowa- kajmak- krakersy (można ponczować)- kajmak- krakersy- kajmak- śmietanka- pokruszone beziki