Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisów na Snickersa jest wiele, ja wypróbowałam tego na biszkopcie i wszytkim smakowało :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115658
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7880
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2972
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1377
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1235
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115658
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7880
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2972
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1377
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1235
Składniki
Przygotować biszkopt: żółtka utrzeć z cukrem na krem, dodawać stopniowo mąkę, kakao, ocet, na końcu pianę z białek. Delikatnie wymieszać, piec na dużej blasze. Po upieczeniu ostudzić, przekroić na pół.
Polewa: wodę, cukier, margarynę stopić razem, dodać na końcu kakao i energicznie mieszać aż do uzyskania jednolitej masy.
Na pierwszą część biszkoptu wyłożyć 2/3 masy budyniowej, posypać ok. 1/4 orzeszków i 1/4 polewy. Przykryć drugą częścią biszkoptu, wyłożyć pozostałą masę i orzeszki. Na orzeszki wykładać masę krówkową z puszki. Ja polecam takie mleko gotowane w puszce bo chyba jest mniej twarde. Dość ciężko rozsmarować taką masę więc małą łyżeczką wykładałam po trochę. Na koniec polać pozostałą polewą.