Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisów na Snickersa jest wiele, ja wypróbowałam tego na biszkopcie i wszytkim smakowało :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8214
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 436
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8214
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 436
Składniki
Przygotować biszkopt: żółtka utrzeć z cukrem na krem, dodawać stopniowo mąkę, kakao, ocet, na końcu pianę z białek. Delikatnie wymieszać, piec na dużej blasze. Po upieczeniu ostudzić, przekroić na pół.
Polewa: wodę, cukier, margarynę stopić razem, dodać na końcu kakao i energicznie mieszać aż do uzyskania jednolitej masy.
Na pierwszą część biszkoptu wyłożyć 2/3 masy budyniowej, posypać ok. 1/4 orzeszków i 1/4 polewy. Przykryć drugą częścią biszkoptu, wyłożyć pozostałą masę i orzeszki. Na orzeszki wykładać masę krówkową z puszki. Ja polecam takie mleko gotowane w puszce bo chyba jest mniej twarde. Dość ciężko rozsmarować taką masę więc małą łyżeczką wykładałam po trochę. Na koniec polać pozostałą polewą.