Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 1098
Dodano: 09.04.2010
Odsłon: 32695
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Przygotować biszkopt: żółtka utrzeć z cukrem na krem, dodawać stopniowo mąkę, kakao, ocet, na końcu pianę z białek. Delikatnie wymieszać, piec na dużej blasze. Po upieczeniu ostudzić, przekroić na pół.
Polewa: wodę, cukier, margarynę stopić razem, dodać na końcu kakao i energicznie mieszać aż do uzyskania jednolitej masy.
Na pierwszą część biszkoptu wyłożyć 2/3 masy budyniowej, posypać ok. 1/4 orzeszków i 1/4 polewy. Przykryć drugą częścią biszkoptu, wyłożyć pozostałą masę i orzeszki. Na orzeszki wykładać masę krówkową z puszki. Ja polecam takie mleko gotowane w puszce bo chyba jest mniej twarde. Dość ciężko rozsmarować taką masę więc małą łyżeczką wykładałam po trochę. Na koniec polać pozostałą polewą.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

MonciaP 07 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Ciasto wyszło bardzo dobre0 Kto głosował? | Odpowiedz

MonciaP 25 października 2010Zgłoś do usunięcia
A czy tego mleka nie jest za mało 1/2 szkl.?3 Kto głosował? | Odpowiedz

ilia 10 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
mmm, wygląda smakowicie0 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 10 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
pycha.......0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 10 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
bardzo dobre ciasto-polecam!0 Kto głosował? | Odpowiedz