Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto snickers bez pieczenia z kremem budyniowym
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1625
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7382
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2879
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1625
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7382
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2879
Składniki
W 250 ml mleka rozmieszać budynie. W garnku zagotowujemy 750 mleka z cukrem. Zmniejszamy moc palnika, dodajemy rozmieszany budyń i cały czas mieszając gotuje kilka minut, aż budyń zgęstnieje. Odstawiam do przestudzenia przykrywając folią spożywczą, aby nie powstał kożuch. Masło w temperaturze pokojowej miksujemy i dodajemy po łyżce schłodzonego budaniu cały czas miksując. Miksowania trwa kilka dobrych minut, aż krem będzie miał odpowiednią jednolitą konsystencję. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i warstwą maślanych herbatników. Rozsmarowujemy połowa masy budyniowej, układamy kakaowe herbatniki i połowę kajmaku. Układamy kolejną warstwę herbatników kakaowych i pozostały krem budyniowy . Ostatnia warstwa herbatników maślanych i pozostały kajmak. Wierzch posypujemy orzeszkami i polewamy roztopioną czekoladą. Chłodzimy w lodówce najlepiej przez całą noc. Smacznego !