Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto snickers bez pieczenia z kremem budyniowym
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 350
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 119
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 350
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 119
Składniki
W 250 ml mleka rozmieszać budynie. W garnku zagotowujemy 750 mleka z cukrem. Zmniejszamy moc palnika, dodajemy rozmieszany budyń i cały czas mieszając gotuje kilka minut, aż budyń zgęstnieje. Odstawiam do przestudzenia przykrywając folią spożywczą, aby nie powstał kożuch. Masło w temperaturze pokojowej miksujemy i dodajemy po łyżce schłodzonego budaniu cały czas miksując. Miksowania trwa kilka dobrych minut, aż krem będzie miał odpowiednią jednolitą konsystencję. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i warstwą maślanych herbatników. Rozsmarowujemy połowa masy budyniowej, układamy kakaowe herbatniki i połowę kajmaku. Układamy kolejną warstwę herbatników kakaowych i pozostały krem budyniowy . Ostatnia warstwa herbatników maślanych i pozostały kajmak. Wierzch posypujemy orzeszkami i polewamy roztopioną czekoladą. Chłodzimy w lodówce najlepiej przez całą noc. Smacznego !