Ciasto snickers bez pieczenia z kremem budyniowym
Ciasto snickers z kremem budyniowym
Składniki
- (forma 20x30 cm, szklanka 250 ml)
- Herbatniki maślane 300 g
- Herbatniki kakaowe 300 g
- Mleko 1l
- Budyń śmietankowy bez cukru 3x40 g
- Masło 200g
- Cukier 4 łyżek
- Masa kajmakowa puszka
- Orzeszki prażone solone 70 g
- czekolada deserowa 50 g
Składniki
- (forma 20x30 cm, szklanka 250 ml)
- Herbatniki maślane 300 g
- Herbatniki kakaowe 300 g
- Mleko 1l
- Budyń śmietankowy bez cukru 3x40 g
- Masło 200g
- Cukier 4 łyżek
- Masa kajmakowa puszka
- Orzeszki prażone solone 70 g
- czekolada deserowa 50 g
Etapy przygotowania
W 250 ml mleka rozmieszać budynie. W garnku zagotowujemy 750 mleka z cukrem. Zmniejszamy moc palnika, dodajemy rozmieszany budyń i cały czas mieszając gotuje kilka minut, aż budyń zgęstnieje. Odstawiam do przestudzenia przykrywając folią spożywczą, aby nie powstał kożuch. Masło w temperaturze pokojowej miksujemy i dodajemy po łyżce schłodzonego budaniu cały czas miksując. Miksowania trwa kilka dobrych minut, aż krem będzie miał odpowiednią jednolitą konsystencję. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i warstwą maślanych herbatników. Rozsmarowujemy połowa masy budyniowej, układamy kakaowe herbatniki i połowę kajmaku. Układamy kolejną warstwę herbatników kakaowych i pozostały krem budyniowy . Ostatnia warstwa herbatników maślanych i pozostały kajmak. Wierzch posypujemy orzeszkami i polewamy roztopioną czekoladą. Chłodzimy w lodówce najlepiej przez całą noc. Smacznego !
Komentarze do przepisu (3)
Ostatnio komentowane przepisy
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5077
Ostatnio komentowane przepisy
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5077
Składniki
- (forma 20x30 cm, szklanka 250 ml)
- Herbatniki maślane 300 g
- Herbatniki kakaowe 300 g
- Mleko 1l
- Budyń śmietankowy bez cukru 3x40 g
- Masło 200g
- Cukier 4 łyżek
- Masa kajmakowa puszka
- Orzeszki prażone solone 70 g
- czekolada deserowa 50 g
W 250 ml mleka rozmieszać budynie. W garnku zagotowujemy 750 mleka z cukrem. Zmniejszamy moc palnika, dodajemy rozmieszany budyń i cały czas mieszając gotuje kilka minut, aż budyń zgęstnieje. Odstawiam do przestudzenia przykrywając folią spożywczą, aby nie powstał kożuch. Masło w temperaturze pokojowej miksujemy i dodajemy po łyżce schłodzonego budaniu cały czas miksując. Miksowania trwa kilka dobrych minut, aż krem będzie miał odpowiednią jednolitą konsystencję. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i warstwą maślanych herbatników. Rozsmarowujemy połowa masy budyniowej, układamy kakaowe herbatniki i połowę kajmaku. Układamy kolejną warstwę herbatników kakaowych i pozostały krem budyniowy . Ostatnia warstwa herbatników maślanych i pozostały kajmak. Wierzch posypujemy orzeszkami i polewamy roztopioną czekoladą. Chłodzimy w lodówce najlepiej przez całą noc. Smacznego !
Wasze zdjęcia do przepisu
Pyszotka:)
Pyszne ciasto.
Wspaniały smak ciasta 👌