Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto snickers bez pieczenia z kremem budyniowym
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 58
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5073
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13658
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5900
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7716
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 58
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5073
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13658
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5900
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7716
Składniki
W 250 ml mleka rozmieszać budynie. W garnku zagotowujemy 750 mleka z cukrem. Zmniejszamy moc palnika, dodajemy rozmieszany budyń i cały czas mieszając gotuje kilka minut, aż budyń zgęstnieje. Odstawiam do przestudzenia przykrywając folią spożywczą, aby nie powstał kożuch. Masło w temperaturze pokojowej miksujemy i dodajemy po łyżce schłodzonego budaniu cały czas miksując. Miksowania trwa kilka dobrych minut, aż krem będzie miał odpowiednią jednolitą konsystencję. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i warstwą maślanych herbatników. Rozsmarowujemy połowa masy budyniowej, układamy kakaowe herbatniki i połowę kajmaku. Układamy kolejną warstwę herbatników kakaowych i pozostały krem budyniowy . Ostatnia warstwa herbatników maślanych i pozostały kajmak. Wierzch posypujemy orzeszkami i polewamy roztopioną czekoladą. Chłodzimy w lodówce najlepiej przez całą noc. Smacznego !