Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto snickers bez pieczenia z kremem budyniowym
Wspaniały deser składający się z połączenia czekolady, jajek, bitej śmietany...
Odsłon: 74
Roladki mięsne to danie, które łączy w sobie delikatność mięsa, wyrazisty sma...
Odsłon: 3112
danie szybkie, proste i pyszne czyli takie jakie lubimy najbardziej
Odsłon: 176
Wspaniały deser składający się z połączenia czekolady, jajek, bitej śmietany...
Odsłon: 74
Roladki mięsne to danie, które łączy w sobie delikatność mięsa, wyrazisty sma...
Odsłon: 3112
danie szybkie, proste i pyszne czyli takie jakie lubimy najbardziej
Odsłon: 176
Składniki
W 250 ml mleka rozmieszać budynie. W garnku zagotowujemy 750 mleka z cukrem. Zmniejszamy moc palnika, dodajemy rozmieszany budyń i cały czas mieszając gotuje kilka minut, aż budyń zgęstnieje. Odstawiam do przestudzenia przykrywając folią spożywczą, aby nie powstał kożuch. Masło w temperaturze pokojowej miksujemy i dodajemy po łyżce schłodzonego budaniu cały czas miksując. Miksowania trwa kilka dobrych minut, aż krem będzie miał odpowiednią jednolitą konsystencję. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i warstwą maślanych herbatników. Rozsmarowujemy połowa masy budyniowej, układamy kakaowe herbatniki i połowę kajmaku. Układamy kolejną warstwę herbatników kakaowych i pozostały krem budyniowy . Ostatnia warstwa herbatników maślanych i pozostały kajmak. Wierzch posypujemy orzeszkami i polewamy roztopioną czekoladą. Chłodzimy w lodówce najlepiej przez całą noc. Smacznego !