Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik bez sera? Czemu nie! To ciasto jest banalne w przygotowaniu, a smakiem dorównuje niejednemu skomplikowanemu sernikowi. Chrupiąca kruszonka i delikatny serowo-kokosowy środek tworzą połączenie idealne.
Składniki ciasta zagnieść ręcznie lub w robocie na kruszonkę. W dużej misce wymieszać śmietanę, z cukrem, budyniem, proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Delikatnie połączyć z masą śmietanową. Na blaszkę (36x25cm) wyłożyć połowę ciasta, dokładnie wylepić nim spód. Na ciasto wylać masę śmietanową. Wierzch posypać pozostałą porcją kruszonki. Ciasto wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. 55-60 minut. Przed pokrojeniem ciasto wystudzić.
To taka chińszczyzna po polsku, czyli z chińszczyzną nie ma nic wspólnego :)...
Odsłon: 27119
Propozycja idealnego deseru na afrykańskie upały: zimny, lekki, a do tego baj...
Odsłon: 3889
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 8
Pyszny, lekko kwaskowaty, gesty i zdrowy, koktajl z bananem i kiwi to poezja...
Odsłon: 9
Po raz pierwszy przygotowałam frytki z dyni. Przygotowałam je do potraw z gri...
Odsłon: 9
Proponuję sałatkę, która idealnie sprawdzi się na spotkaniu przy wiosennym gr...
Odsłon: 18
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 8
Pyszny, lekko kwaskowaty, gesty i zdrowy, koktajl z bananem i kiwi to poezja...
Odsłon: 9
Po raz pierwszy przygotowałam frytki z dyni. Przygotowałam je do potraw z gri...
Odsłon: 9
Proponuję sałatkę, która idealnie sprawdzi się na spotkaniu przy wiosennym gr...
Odsłon: 18
Składniki
Składniki ciasta zagnieść ręcznie lub w robocie na kruszonkę. W dużej misce wymieszać śmietanę, z cukrem, budyniem, proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Delikatnie połączyć z masą śmietanową. Na blaszkę (36x25cm) wyłożyć połowę ciasta, dokładnie wylepić nim spód. Na ciasto wylać masę śmietanową. Wierzch posypać pozostałą porcją kruszonki. Ciasto wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. 55-60 minut. Przed pokrojeniem ciasto wystudzić.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto parzone
Desery
Bananoffee z płatkami owsianymi
Desery
Ciasto miętowo czekoladowe
Desery
Placuszki serowe z patelni według Ewy Wachowicz
Ciasto parzone
Ciasto parzone to ciasto znane z takich przysmaków, jak ptysie, karpatka czy...
Odsłon: 130
Bananoffee z płatkami owsianymi
Deser inspirowany Bananoffee pie. Banany, mleko skondensowane, bita śmietana...
Odsłon: 198