Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Macie ochotę na szybkie ciasto, wiec polecam upiec te proste sypane ciasto z brzoskwiniami czy z innymi owocami. Ciasto pieczone bez jajek, ale za to bardzo smaczne.
        średniej wielkości blaszka, papier do pieczenia, miska , łyżka drewniana, nóż,
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35735
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1216
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6037
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35735
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1216
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6037
        
        
                Składniki
Składniki suche włożyć do miski i wymieszać drewnianą łyżką. Masło dokładnie schłodzić w lodówce. Blaszkę średniej wielkości wyłożyć papierem do pieczenia. Wsypać część ciasta czyli wymieszanych składników, poukładać część obranych pokrojonych brzoskwiń. Następnie znowu część ciasta, na ciasto plasterki masła 1/2 kostki, znowu część pokrojonych brzoskwiń, część ciasta, brzoskwinie i resztę ciasta czyli wymieszanych składników oraz na górę drugą połowę pokrojonego w plastry masła. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec 45 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego.
Ciasto po upieczeniu.
Ciasto w przekroju.