Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny torcik,zapraszam takze na mój YouTube kanal Słodki Smak Pasji,kazdy znajdzie cos dla siebie
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4128
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416282
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2833
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4128
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416282
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2833
Składniki
szpinat myjemy i blendujemy,odstawiamy na bok. Jajka z cukrem i wanilia ubijamy na puszysta mase.Nastepnie dodajmy olej i wymieszamy .Dodajmy make z proszkiem do pieczenia i mieszamy krótko do polaczenia skladników.Nastepnie dodajemy szpinak i recznie mieszamy za pomoca szpatulki. Wlewamy do formy lub rantu i dajemy do rozgrzanego piekarnika 180 stopni góra/dól i pieczemy przez 55 min.Po wystygnieciu przecinamy na 3 lub 4 czesci.Ubijamy smietane z cukrem i fixem na sztywno dodajemy mascarpone i mieszamy.Kremem przekladamy blaty.Górny blat kruszymy i dajemy owoce lesne.Jezyny,maliny,jagody. Chlodzimy w lodówce ,gotowe!
SMACZNEGO!!!