Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto ze szpinakiem, które w połączeniu z masą z nasionami chia na mleczku kokosowym i posypane suszoną żurawiną jest bardzo smaczne.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 784
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 784
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Pieczemy ciasto: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy dodając szczyptę soli. Następnie dodajemy cukier trzcinowy oraz żółtka i na na sam koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz szpinak, delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do tortownicy o średnicy 24 cm i pieczemy około 40 minut (do suchego patyczka) w temp. 180 stopni. Po wystudzeniu ciasto przekrawamy na pół.
Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Robimy masę : Nasiona chia mieszamy razem z jogurtem naturalnym i odstawiamy na około godzinę, aby nasiona napęczniały. Do jogurtu wlewamy mleczko kokosowe i tężejące galaretki, mieszamy. Na jeden blat ciasta wlewamy masę.
Drugi lat ciasta kruszymy na drobne kawałeczki i układamy na masie (ciasto można również położyć w całości).
Pokruszone ciasto szpinakowe posypujemy suszoną żurawiną. Ciasto wkładamy na kilka godzin do lodówki.